Webinar Technical Coaching


Bekijk het webinar

Veel ervaren IT’ers die aan kennisdeling willen doen, weten niet hoe ze daaraan moeten beginnen. Het hebben van technische kennis betekent helaas niet dat je ook weet hoe je die kennis op een efficiënte manier kan delen met je collega’s.

Tijdens dit webinar legt trainer en coach Arne Van Raepenbusch enkele basisprincipes van technische kennisdeling uit. Arne vertelt wat technisch coachen precies inhoudt en hij geeft enkele concrete tips om kennisoverdracht op een andere manier aan te pakken. 

Voor wie is dit webinar interessant?

  ✔ IT professionals met een aantal jaren ervaring;

 Technische team leads;

✔  Andere IT-profielen die regelmatig aan kennisdeling doen.

Het webinar is ook interessant voor zij die nog niet eerder aan kennisdeling deden, maar dat in de toekomst wel willen doen. Het webinar is ook een goede eerste kennismaking als je overweegt om de technical coaching training te volgen!

Thema's die aan bod komen


✔ Introductie tot technisch coachen

✔ Veelvoorkomende valkuilen bij kennisdeling en hoe je ze vermijdt 

✔ Het verschil tussen informatie en kennis

✔ Het belang van vragen stellen

✔ De waarde van perspectief

Waarom Technical Coaching?


Van IT-technische profielen wordt vaak verwacht dat ze leren op de job. Het grote bewijs daarvan zijn de pas afgestudeerden die coach Arne in de IT-sector aan het werk zag gaan: zij claimen namelijk dat ze tijdens hun eerste werkjaar meer leren dan tijdens hun gehele opleiding. 

Maar om te kunnen leren op de job, zijn er natuurlijk ook mensen nodig die voor de nodige kennisoverdracht en begeleiding kunnen zorgen. Vaak wordt daarvoor beroep gedaan op medior of senior IT’ers die waardevolle en veelgevraagde kennis bezitten.

Het probleem? Heel veel IT’ers die aan kennisdeling willen of moeten doen, weten niet hoe ze daaraan moeten beginnen. Want hoe breng je nu precies op een efficiënte manier technische kennis over naar anderen? Het hebben van een bepaalde expertise betekent niet dat je automatisch ook weet hoe je die informatie kan delen. 

Arne kwam tijdens zijn coachingsgesprekken steeds vaker in contact met IT professionals die moeite hadden met het begeleiden van anderen. Daarom besloot hij om het traject technical coaching op poten te zetten om zo IT-professionals door middel van een hands-on aanpak de juiste tools aan te reiken om mensen te begeleiden.