e-book: 
An introduction to Spring.

Een inleiding tot het populaire Java development framework.

Download het gratis e-book

Als je een Java developer bent, heb je waarschijnlijk al van het Spring Framework gehoord. Of het nu van een van jouw directe collega's is, op kantoor bij een klant, of in een online community - je hebt waarschijnlijk al wel mensen ontmoet die het Spring Framework actief gebruiken.

Spring is vandaag nog steeds een van de populairste Java frameworks. De Spring community is vrij groot en heel actief, wat meteen ook de reden is waarom er zo vaak over gepraat wordt. Maar er valt natuurlijk veel meer over het Spring Framework te zeggen dan alleen dat.

Wat is het Spring Framework precies? En hoe werkt het? Op deze pagina geven we jou een introductie in de wereld van Spring en leggen we uit hoe dit populaire Java framework werkt. Je kan ook ons gratis e-book "An introduction to Spring" downloaden. 
Houd er rekening mee dat het e-book in het Engels werd geschreven.

Ben je op zoek naar een meer uitgebreide inleiding tot het Spring framework?


Download ons gratis e-book!

Een groot misverstand: 
Spring is niet hetzelfde als Spring Boot

Veel mensen gebruiken de termen Spring en Spring Boot door elkaar, maar let op: ze betekenen niet hetzelfde! Als mensen het woord Spring gebruiken, verwijzen ze meestal naar het Spring framework. Spring Boot is eigenlijk meer een uitbreiding van het Spring framework. Onze Spring trainer Patrick Hancke legt het verschil uit in de video hiernaast.

Spring Boot is een tool die het ontwikkelen van webapplicaties en microservices met het Spring framework veel makkelijker maakt voor Java developers. Terwijl het Spring framework focust op het bieden van flexibiliteit, heeft Spring Boot als doel om de code korter te maken en staat het je toe om een standalone applicatie te bouwen met een minimum aan of zelfs geen configuraties.

Spring Boot wordt vaak gebruikt om REST API's te ontwikkelen, terwijl het Spring framework meestal wordt gebruikt om applicaties te bouwen. Je kan meer lezen over Spring Boot in de documentatie van Spring.

 

 
 

Waar wordt Spring voor gebruikt?

Voor het ontwikkelen van webapplicaties

Spring is een lightweight application development framework, dus het is geen verrassing dat het vaak gebruikt wordt om webapplicaties te ontwikkelen.

Voor het beveiligen van webapplicaties

Je kan Spring Security in je projecten implementeren om de webapplicaties die je bouwt te beveiligen. 

Voor het behandelen van langdurige taken

Spring Batch biedt functies die essentieel zijn wanneer je grote hoeveelheden gegevens moet verwerken. 

Voor het integreren van externe systemen

Met Spring Integration kan je externe systemen integreren in Spring applicaties door middel van declarative adapters.

Voor standalone Java-projecten

Spring containers kunnen standalone draaien met Spring Boot, wat het makkelijk maakt om robuuste Spring applicaties te bouwen.

Ben je op zoek naar een meer uitgebreide inleiding tot het Spring framework?


Download ons gratis e-book!

In dit e-book vind je een uitgebreide inleiding tot het Spring framework. Eerst behandelen we de basis rond wat Spring is en wat je ermee kan doen, maar we gaan ook dieper op het framework in. Je krijgt inzicht in de favoriete features van onze Spring trainers, hoe je zelf van start kan gaan met het Spring framework, en hoe je jezelf kan voorbereiden op het Spring Professional examen als je beslist om het certificaat te behalen. Veel leesplezier!
Houd er rekening mee dat dit e-book in het Engels werd geschreven.