Technical Coaching

Registration for Technical Coaching
1,850.00 € 1850.0 EUR
Qty

Algemene info

Dit is een tweedaagse opleiding. Selecteer de gewenste startdatum rechts bovenaan het scherm voor de praktische informatie met betrekking tot de opleiding (locatie, prijs, inschrijving, etc.).

Overzicht

Ervaren IT professionals bezitten vaak waardevolle kennis en skills. Omdat er veel vraag is naar die skills, wordt hen vaak gevraagd om hun kennis te delen met anderen, bijvoorbeeld (nieuwe) collega's. Hoewel IT professionals voldoende kennis en expertise hebben, weten ze vaak niet hoe ze hun kennis op een effectieve manier kunnen overbrengen naar anderen. Daarnaast vinden ze het moeilijk om anderen te coachen en begeleiden.

Het traject Technical Coaching wil IT-technische profielen het zelfvertrouwen geven om anderen te begeleiden tijdens het verbreden van hun technische kennis. We introduceren hen tot de wereld van training en coaching, en dat op een pragmatische manier. Het doel is om hen de tools aan te reiken die ze nodig hebben om hun technische kennis op een efficiënte manier over te dragen.

Het Technical Coaching programma omvat klassikale training en persoonlijke begeleiding van een van onze technische coaches. Het programma start met een intakegesprek, gevolgd door 2 dagen training. Na de training volgen er 3 follow-up sessies met de coach.

Intake: face-to-face of online, ca. 1 uur

Tijdens het intakegesprek maak je kennis met je coach. Dit gesprek dient vooral om een beter beeld krijgen over hoe je momenteel te werk gaat, wat je uit de opleiding wil halen en wat je persoonlijke doelstellingen zijn. Je coach zal je onder andere vragen welke ervaring je al hebt met kennisdeling, en hoe je je voelt bij het delen van je technische kennis met anderen. Welke aspecten van kennisdeling vind je moeilijk? Is er iets specifieks waar je tegenaan loopt wanneer je aan kennisdeling wil doen?

Klassikale training: training in groep, 2 dagen

Tijdens de klassikale training verken je de theorie achter kennisdeling. Je ontdekt onder andere hoe mensen informatie verwerken, je bespreekt didactische modellen en je leert hoe je om kan gaan met vragen die gesteld worden tijdens de kennisoverdracht. Je kan jouw persoonlijke ervaringen delen met de groep en met anderen in discussie gaan. Leren van anderen is een belangrijk deel van het proces, dus verwacht je aan een interactieve training!

3 follow-up coachingsessies: face-to-face of online, ca. 1 uur per sessie

Na de klassikale training kan je 3 individuele coachingsessies inplannen met je coach. Tijdens deze sessies kan je jouw ervaringen met het delen van je technische kennis bespreken, en vragen stellen over dingen waar je tegenaan loopt. Je coach zal jou begeleiden met de topics of situaties waar je nog moeilijkheden mee ervaart.


Voor wie?

Het Technical Coaching traject is interessant voor iedere IT professional die graag wil leren hoe je technische kennis kan overdragen naar anderen. 

Herken je jezelf in één of meer van onderstaande omschrijvingen?

  • Je bent een IT professional die een skill beheerst waar veel vraag naar is. Als gevolg daarvan wordt er van jou verwacht dat je jouw kennis deelt met andere collega's in je team;
  • Je krijgt regelmatig collega’s aan je bureau met vragen rond een specifiek onderwerp;
  • Je doet al regelmatig aan kennisdeling, bijvoorbeeld door het geven van workshops of trainingen, maar je wil jezelf daarin bijscholen;
  • Je bent een manager, team lead, mentor of scrum master die niet goed weet hoe je op een efficiënte manier kennis kan delen met collega's die jou een vraag hebben gesteld.

Dan is het Technical Coaching traject jou op het lijf geschreven!


Trainingsdoelen

Aan het einde van dit traject weet jij hoe je efficiënt aan kennisdeling doet, hoe je anderen kan coachen om zelfstandig naar een oplossing toe te werken, en hoe je hen kan ondersteunen tijdens hun leertraject.


Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training, maar we gaan er wel van uit dat je technische kennis hebt die je wil delen met anderen.


Inhoud

Module 1: Denk als een trainer
Je leert hoe mensen informatie verwerken en kennis opdoen. Er worden enkele didactische modellen besproken die van toepassing zijn op een technische context. Je leert hoe je die modellen kan gebruiken om op een efficiënte manier kennis te delen.

Module 2: Denk als een coach
Tijdens deze module leer je over de technieken die je kan gebruiken om op een correcte manier om te gaan met vragen. Je leert dat vragen stellen een kunst is en we laten je zien hoe je anderen aanzet om zelf naar een oplossing te zoeken. Tenslotte bekijken we hoe je mensen kan blijven begeleiden op lange termijn. 

Module 3: Zelfevaluatie en ervaringen delen
Technisch coachen is meer dan alleen theorie: je leert het meeste door te doen en door jezelf te evalueren. Daarom worden er na de training drie één-op-één coachingsessies voorzien. Tijdens deze sessies kan je jouw ervaringen met je coach delen. Als je nog moeilijkheden ondervindt, zoekt die met jou mee naar een geschikte oplossing.


Event Dates
Thursday
March 23, 2023
Europe/Brussels
Location

BLWRK

Binnenfort Fort 5
Vestinglaan 55
2650 Edegem
Belgium
--BLWRK--
Get the direction
GENERAL INFO

 This training will be held in Dutch.

SHARE

Find out what people see and say about this event, and join the conversation.