Data Steward

CLASSROOM TRAINING
October 7 - 8 2021
Training Cost
CLASSROOM TRAINING
1.450 EUR (VAT ex.) per person
Practical informationClass from 9 AM to 5 PM
LanguageDutch
Location

Onze klassikale trainingen vinden meestal plaats in België (Edegem) of Nederland (Breda). Klik op de button met de gewenste trainingsdata om de exacte locatie te bekijken.

This training in-company?
Upon your request we can organize this training for you.
CONTACT US
Duration

2 days

Course overview

Met onze tweedaagse opleiding voor Data Steward willen we de Data Steward van vandaag voorbereiden om zijn/haar toekomstige rol goed in te vullen. Want hij of zij gaat je bedrijf mee klaarstomen richting een data gedreven toekomst.

We starten allereerst met een sessie over de impact van de snel veranderende wereld van vandaag. Daarnaast lichten we de toename van data op het werk van de Data Steward toe. Vervolgens gaan we aan de slag om de Data Steward handvaten te bezorgen. Die zullen hem wapenen om z’n bedrijf almaar beter te ondersteunen op weg naar een data gedreven toekomst.

Daarbij komen tal van methodes en tools aan bod om data kwaliteit te meten en te verbeteren. Je krijgt ook mee wat master data en referentie data zijn, en waarom ook deze specifieke aandacht vragen.

Uiteraard laten we je zien hoe je meer mensen betrekt bij de zorg voor goed bruikbare data en ook hoe je afspraken vastlegt over standaarden en processen.

Kortom, we leren je tijdens de tweedaagse opleiding voor Data Steward hoe je deze rol opwaardeert. Want de Data Steward wordt een sleutelfiguur in de data gedreven strategie van jouw bedrijf. En vooral, hoe je dat doet door concrete resultaten te behalen.

Who should attend this training

Deze training is geschikt voor dataspecialisten die interesse hebben om Data Steward te worden. De opleiding maakt je wegwijs in thema’s zoals datakwaliteit en bereidt je voor op een breder takenpakket.

Course Objectives

Deze opleiding wil jou in de eerste plaats handvaten aanreiken. Je wordt wegwijs gemaakt in thema's zoals datakwaliteit. Wanneer zijn data bruikbaar? Hoe kun je dat meten? Welke tools bestaan daarvoor? Je krijgt best practices mee voor master data management, de toegevoegde waarde van een business glossary of data catalogus, aan de slag met dataprocessen, richtlijnen en afspraken uitwerken, etc.

Prerequisites

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist, al is het wel een voordeel dat de deelnemer:

  • Al aan de slag is als Data Steward of in het aansturen van Data Stewards, of weet wat een takenpakket als Data Steward inhoudt

  • Bezig is met het uittekenen van een Data Governance organisatie die willen weten wat een Data Steward zoal doet (en moet kennen).

Course Content

Dag 1

  • Werken in een datagedreven wereld

  • Data Governance, een inleiding

  • Datakwaliteit, hoe bereik je dat?

  • Master Data Management: wat is het, waarom doen we het en hoe pakken we het aan?

Dag 2

  • Metadata management, wat en hoe?

  • Data Collaboration als Agile alternatief voor Data Governance

  • Hoe word ik een excellente Data Steward?

ENROLL NOW
This training in-company?
Upon your request we can organize this training for you.
CONTACT US