Bouw je eigen machine learning model

At this moment we don’t have any public scheduled training courses for this topic.
This training in-company?
Upon your request we can organize this training for you.
CONTACT US
Duration

6 weeks

Course overview

Binnen organisaties ben je altijd op zoek naar manieren om je resultaten te verbeteren. Je wilt bijvoorbeeld meer klanten binnenhalen, de kosten verlagen of de NPS verhogen. Wat als je een model kan maken om te voorspellen hoe je deze KPI’s het beste kan verhogen? 

Dat is waar deze opleiding over gaat: je ontdekt hoe jij data science kan inzetten om patronen te ontdekken, voorspellingen te doen en slimmere keuzes te maken.

We hebben een uniek opleidingsprogramma samengesteld waarin je maximaal leert in minimale tijd. De opleiding duurt in totaal 6 weken. Eke week vindt er een webinar plaats, waarin je op een interactieve manier door de lesstof gaat. We nemen je mee door de basis begrippen van datascience en belangrijkste machine learning technieken. Daarnaast behandelen we de belangrijkste datascience toepassingen van dit moment, zoals een churn model. Tenslotte werk je tijdens de opleiding aan je eigen machine learning model. Je krijgt persoonlijke begeleiding van één van onze docenten indien je hulp nodig hebt.

Who should attend this training

Laten we meteen een groot misverstand de wereld uit helpen: data science hoeft niet extreem complex te zijn. Ook als je niet kan programmeren en geen rekenwonder bent kan je er hele waardevolle dingen mee doen. Deze opleiding is juist bedoeld voor iedereen die niet kan programmeren, maar wel wilt begrijpen hoe je datascience inzet. Tijdens de opleiding bouw je eigen machine learning op basis van de unieke software van RapidMiner. 

Course Objectives

Tijdens de opleiding bouw je je eigen machine learning op basis van de unieke software van RapidMiner.

Prerequisites

Deze training is geschikt voor jou als je:

  • Al wat ervaring hebt met data, bijvoorbeeld met Google Analytics of PowerBI;

  • Een betere gesprekspartner wilt zijn voor de data scientists in je organisatie;

  • Je eigen machine learning model wilt bouwen zonder te programmeren.

Wat je niet nodig hebt:

  • Programmeerskills. We gaan tijdens deze opleiding geen code schrijven.

  • Een talent voor wiskunde. Het rekenwerk laten we aan software over.

  • Een extreem hoog IQ. Data science is niet per se ingewikkeld!

Course Content

Deze opleiding duurt in totaal 6 weken. Elke week vindt er een webinar plaats waarin je vragen kunt stellen over de stof. Daarnaast wordt er uitgegaan van een 2 uur huiswerk per week voor het bekijken van de videocolleges en het doen van de opdrachten.

Week 1: kennismaking en introductie

In week 1 leren we elkaar kennen en hoor je meer over hoe de komende 6 weken eruit zien. Ook starten we direct met de basis van datascience en machine learning. Daarnaast kies je jouw case uit die de basis zal zijn voor de rest van de opleiding.

Week 2: de theorie van machine learning

Week 2 staat in het teken van de theorie rondom machine learning. We maken je wegwijs in het oerwoud van datatermen en we leggen een aantal belangrijke concepten binnen machine learning uit. Denk bijvoorbeeld aan de decision tree.

Week 3: de belangrijkste toepassingen

Je kunt data science op verschillende manieren toepassen binnen organisaties. In week 3 lichten we de belangrijkste datascience toepassingen uit, zoals Churn predictie, media mix modeling en recommendation engines.

Week 4: aan de slag met RapidMiner

In week 4 brengen we de theorie in de praktijk. Je maakt kennis met RapidMiner, software waarmee je zonder te programmeren een machine learning model kunt bouwen. We maken je wegwijs en zetten je daarna zelf aan het werk. Je zult zelf ervaren hoe makkelijk is het is om waardevolle inzichten op te doen met data science.

Week 5: bouw je eigen case

Op basis van één van de vier toepassingen ga je met een eigen case aan de slag. Wij leveren een dataset aan en loodsen je stap voor stap door het proces. Aan het einde van week 5 staat jouw eigen machine learning model. Je krijgt bij deze case persoonlijke begeleiding van de docent en kunt eventueel ook je eigen dataset gebruiken.

Week 6: eindpresentatie en afronding

In week 6 komen we voor de laatste keer bij elkaar. Je hebt jouw model bij ons ingeleverd en ontvangt daar feedback op. Daarnaast delen we onze learnings. Uiteindelijk volgt er een afsluitende toets en ontvang je een certificaat. Je bent er nu helemaal klaar voor om data science in je dagelijkse werk toe te gaan passen.

REQUEST TRAINING
This training in-company?
Upon your request we can organize this training for you.
CONTACT US